Jørgensens Hotel

I historiske rammer i hjertet af Horsens ligger Jørgensens Hotel med udsigt til gågadens summende liv. Det smukke gamle palæ er indrettet som et moderne boutique-hotel, der samtidig formår at være i dialog med sin lange historie. Et ophold hos Jørgensens Hotel er en overdådig oplevelse.

Overnatning i centrum af Horsens

Jørgensens Hotel byder på en exceptionel beliggenhed i Horsens centrum, midt på Danmarks bredeste gågade.
Det Lichtenbergske Palæ har en helt særlig plads i lokalbefolkningens bevidsthed. Historisk set har det været et samlingspunkt for folk i byen og omegnen - og et naturligt stop for de mange gæster, der gennem året besøger byen med det travle handelsliv og de mange store kulturelle arrangementer.

Jørgensens Hotel er et moderne og veldrevet hotel, der formår at være i dialog med sin berømte historie og nutiden på én og samme tid. Hotellet rummer 59 værelser i kategorierne Good, Better, Even better og The Best... og så helt uden for kategori: Royal Suite. Alle værelser er veludstyrede med eget bad, tv og store, behagelige norske senge.

 

Gastronomisk forkælelse

I den hvælvede kælder under Jørgensens Hotel ligger Restaurant Eydes. Et moderne spisested, hvor folk har lyst til at dumpe ind for at få en let ret eller en større middag. Her serveres mad af lokale råvarer til frokost, aften, til hverdag og til de særlige begivenheder i gæsternes liv.

Kig også ind i den smukke Vinbar, hvor I kan mødes til et glas vin, en kop kaffe eller lidt snacks. Til vinbaren hører en stor vinbutik, så du har mulighed for at tage vinen med hjem. 

  

Det Lichtenbergske Palæ

Bygningen, der i dag huser Jørgensens Hotel, blev bygget i 1744 som bolig for den succesrige adelige købmand Gehrdt de Lichtenberg og hans familie. Det smukke bevaringsværdige barokpalæ har mange arkitektoniske særpræg både udvendigt og indvendigt.
Over den smukke dørportal kan du eksempelvis se ordene "Wass Gott Beschert Uns Niemand Wehrt".
I 1749 overnattede Frederik 5. i Lichtenbergs Palæ. I samme anledning blev de Lichtenberg udråbt som etatsråd af kongen.

Efter de Lichtenbergs død blev hotellet benyttet som gæstgiveri fra 1813. I 1849 blev bygningen købt af Anders Jørgensen, der gav stedet sit nuværende navn, Jørgensens Hotel. Han gjorde den fine bygning tilgængelig for byens borgere som et særligt sted til særlige lejligheder. Siden dengang har Jørgensens Hotel været et hotel, hvor lokale og turister kan hygge sig, opleve god service og lade sig betage af de imponerende rammer.